Target focus

Target focus – öka din kognitiva förmåga

Är du som jag att du behöver vara med om något för att få insikt och öka din egen motivation till att förändra ditt sätt att hantera vardagen för att själv må bra? Jag tror att vi är flera som kan intyga det.

Hjärntrött

För några månader sedan råkade jag ut för en lättare hjärnskakning.  Den kom i en period av mycket arbete som skulle utföras och redovisas. Jag blev hjärntrött vid högt ljud, folksamlingar och för många intryck. Att sitta framför en skärm – dator, platta, mobil – att scrolla och klicka spädde på min trötthet. Jag orkade inte lika mycket längre, vilket var frustrerande men mycket tänkvärt. Det var dags att jag själv började praktisera det jag råder mina uppdragsgivare i. Planera, göra en sak i taget, fokusera, vila, göra något annat. Att lyssna på sig själv. Stänga av alla störande moment. Läsa mail tre gånger om dagen, stänga av alla notifikationer i sociala medier etc.

Insikt och target focus

För ett tag sedan när jag satt och reflekterade, insåg jag att jag har hunnit med allt som var planerat och lite till. Trots att jag tagit en sak i taget, vilat, tränat och lyssnat på hjärna och kropp.

I boken Brain Rules skriver John Medina, att det  för oss människor tar runt 50% längre tid att slutföra en uppgift om vi blir störda och att vi gör 50% fler misstag.

Med egen erfarenhet och reflektion kan jag intyga att om vi utför saker i förening med vår hjärna så mår vi bättre och vi får mer gjort.

Läs intressant artikel av Johan Rapp om just detta i Motivation.se. ☀️ //Catarina

Motivation.se Target focus och multitasking

Personlig utveckling

 

By | 2019-07-05T15:34:41+00:00 juli 5th, 2019|