Vad behövs för att möta framtiden?

Framtiden

Efter en härlig sommar med sol, bad och gemenskap närmar sig hösten med flera intressanta och spännande uppdrag. Jag summerar roliga och intensiva arbetsveckor och blir hela tiden påmind över hur mycket kunskap och idéer som var och en bär med sig. Att dela med sig och jobba tillsammans gör oss starka och rustade inför framtiden på många sätt.

WiTech och Readly

Jag gillar att synliggöra och samverka. WiTech i Växjö bjöd in till första tech talk för kvinnor inom IT och teknik. Värdar var Readly, den ledande digitala tidningstjänsten i Europa med över 4000 olika svenska och internationella titlar. Readly grundades i Växjö år 2012 och Maria Hedengren VD, berättade att det är i Växjö som Readlys DNA finns.

Young woman of the year 2019

En kvinna att uppmärksamma är Ebtisam Mohammedsalih, utsedd av Microsoft till ”Young woman of the year 2019”. Utnämningen vill synliggöra och lyfta kvinnliga förebilder inom IT-branschen för att inspirera till att studera IT och teknik. Låt oss inspirera dagens ungdomar och unga vuxna tillsammans.

Softhouse

Softhouse är ett framgångsrikt företag som tillsammans med Digitri bjöd in till frukostföreläsning där Johan Lindblom VD, delade med sig av Softhouses framgångsfaktorer. Magnus Carlsson, Langate, berättade och inspirerade med sina erfarenheter.

Diaccess

En annan fantastisk händelse är att Växjö kommun har vunnit ett unikt och prestigefullt EU-projekt som ska utveckla smarta, hållbara och konkreta digitala lösningar för ökad livskvalité för Växjö kommuns invånare, företagare och besökare. Uppstarten av detta 3 år långa projekt skedde nu i september.

Hösten kommer att bli innehållsrik och förenad med många kontakter och samarbetsformer. Jag önskar dig en härlig start på denna vecka! ☀️ //Catarina

By | 2019-09-16T10:16:47+00:00 september 16th, 2019|