Skip to main content

Alla mina måsten och bör

Alla mina måsten och bör

Jag har förmånen att få tillbringa tid på Öland. Jag har slutat att räkna, men det är många gånger som jag har packat min jobbväska med olika ting av ”måsten och bör”, som jag borde få undanstökat under helgen eller ledigheten.

För dig som har åkt över Ölandsbron, vet att det finns en skylt strax innan bron där det står Svinö. Kolla in den skylten, för där hänger alla mina ”måsten och bör”. Jobbväskan förblir stängd tills jag kommer tillbaka till jobbet.

Återhämtande semester

Syftet med semester är vila och påfyllnad av energi. Många av oss går på semester rent fysiskt men vi har svårt att komma ner i varv, att koppla av. Tankarna snurrar runt och tankarna kring jobbet tar en stor plats. Består ledigheten av en massa måsten och bör byts en form av stress till en annan.

Hur kan vi stressa ner på vår ledighet och ha nytta av det när vi är tillbaka i vardagen igen? Via forskning får vi veta att för att skapa en återhämtande semester gäller det att få till dagar där man själv kan välja vad man gör, samt hur och när man gör det. Att skapa situationer som man inte vill lämna – den välsmakande lunchen i skuggan som smakar mer, men du måste gå hem för cafét stänger.

Min sommarönskan till dig är att du får möjlighet att bestämma hur du vill använda din tid där alla ”måsten och bör” inte tar för stor plats.
//Catarina ✨

Personlig ledarutveckling

Källa: Semesterparadoxen: När ledigheten får fel effekt 20230703