Skip to main content

Vardagen är inte alltid bekväm

Vardagen är inte alltid bekväm

Vad vore jag utan träning? Så många ”världsproblem” som jag har tvättat bort, gnuggat och sett uppsidor på under mina pass.

Träningen tillsammans med andra som peppar mig att utmana mig själv. Känslan av att ”Jag kan jag också” stärker. Mitt eget mål med träning är att jag vill behålla min hälsa och ha en glädjefull vardag. För att komma dit så är min vardag inte alltid bekväm. Ett regn, åskvärme eller snöslask får inte hindra mig från att ta mig ut och springa.

Vad är det som gör att du tränar, jobbar, kämpar på, håller i och håller ut och ger det där extra? Vad är det som gör att du har kvar entusiasmen för vad du gör? Eller håller motivationen och engagemanget på att tryta? Kanske tar det emot att ta dig tid för det jobbiga samtalet, färdigställa den där rapporten eller att snöra på dig löparskorna för en välbehövlig löptur?

Behöver du som jag fånga upp och tydliggöra riktningen framåt mot dina egna mål och drömmar lite då och då? Spiller jag energi på något onödigt, vad behöver jag göra?

Vägen fram till våra önskningar och mål är inte alltid bekväm. Vi får inget till skänks utan är något vi får kämpa för.

Funderar du just nu på vad du vill göra?

Är det dags att ta ännu ett kliv, eller vill du kanske bara få någon form av bekräftelse på att du är på rätt väg? Att våga ”spänna bågen” och få insikt och motivation i att göra någon form av förändring? Sätt dig i förarsätet och se till att förändringen går mot det du önskar. Det är bara det där ”lilla” som krävs – Att komma igång.

Här får du lite stöd på vägen, som hjälper dig att strukturera upp dina tankar och som gör det lättare för dig att välja och fatta beslut.

Fundera och skriv ner dina tankar kring:

Här är jag nu: Vad är bra och vad kan bli bättre?

Vem är jag? Styrkor och utmaningar. Arbetsrelaterade och privat.

Vad motiverar mig? Vad tycker du bäst om att göra? Finns det i din vardag? Vad är roligast?

Kunskap och utbildning: Är du nöjd med din utbildning? Stämmer den överens med ditt jobb och dina intressen?

Nätverk: Vilka betydelsefulla människor finns i ditt nätverk? På vilket sätt är dessa viktiga för dig? Vilka vill du lära känna mer?

Önskad framtid: Förflytta dig fram i tankarna till en specifik dag i framtiden som du vill att den ska se ut. Skriv i nu-form. ”En dag i mitt liv om 3 år”.

Nya mål: Förhoppningsvis så har dina tankar och inre bilder börjat klarna. Börja med att skriva ner dina kort- och långsiktiga mål. Är det svårt så skriv i alla fall ner ditt nästa steg i processen. Vad kan och ska du göra för att ta några steg framåt?

Planera din väg, sätt upp dina mål, genomför din plan. Ofta ställs vi inför helt nya situationer men du måste ändå våga fatta beslut. Arbetar du fokuserat med rätt och utmanande mål förflyttar du dig i önskad riktning och du når dit du vill. Vardagen är inte alltid bekväm. Vi får inget till skänks utan är något vi får kämpa för.

Lycka till! //Catarina ✨

Personlig ledarutveckling