Blogg 2018-02-19T08:43:32+00:00

Välkommen att läsa Bachérs blogg

Vad behövs för att möta framtiden?

Framtiden

Efter en härlig sommar med sol, bad och gemenskap närmar sig hösten med flera intressanta och spännande uppdrag. Jag summerar roliga och intensiva arbetsveckor och blir hela tiden påmind över hur mycket kunskap och idéer som var och en bär med sig. Att dela med sig och jobba tillsammans gör oss starka och rustade inför framtiden på många sätt.

WiTech och Readly

Jag gillar att synliggöra och samverka. WiTech i Växjö bjöd in till första tech talk för kvinnor inom IT och teknik. Värdar var Readly, den ledande digitala tidningstjänsten i Europa med över 4000 olika svenska och internationella titlar. Readly grundades i Växjö år 2012 och Maria Hedengren VD, berättade att det är i Växjö som Readlys DNA finns.

Young woman of the year 2019

En kvinna att uppmärksamma är Ebtisam Mohammedsalih, utsedd av Microsoft till ”Young woman of the year 2019”. Utnämningen vill synliggöra och lyfta kvinnliga förebilder inom IT-branschen för att inspirera till att studera IT och teknik. Låt oss inspirera dagens ungdomar och unga vuxna tillsammans.

Softhouse

Softhouse är ett framgångsrikt företag som tillsammans med Digitri bjöd in till frukostföreläsning där Johan Lindblom VD, delade med sig av Softhouses framgångsfaktorer. Magnus Carlsson, Langate, berättade och inspirerade med sina erfarenheter.

Diaccess

En annan fantastisk händelse är att Växjö kommun har vunnit ett unikt och prestigefullt EU-projekt som ska utveckla smarta, hållbara och konkreta digitala lösningar för ökad livskvalité för Växjö kommuns invånare, företagare och besökare. Uppstarten av detta 3 år långa projekt skedde nu i september.

Hösten kommer att bli innehållsrik och förenad med många kontakter och samarbetsformer. Jag önskar dig en härlig start på denna vecka! ☀️ //Catarina

By | september 16th, 2019|engagemang, Kommunikation, Utveckling|

Target focus

Target focus – öka din kognitiva förmåga

Är du som jag att du behöver vara med om något för att få insikt och öka din egen motivation till att förändra ditt sätt att hantera vardagen för att själv må bra? Jag tror att vi är flera som kan intyga det.

Hjärntrött

För några månader sedan råkade jag ut för en lättare hjärnskakning.  Den kom i en period av mycket arbete som skulle utföras och redovisas. Jag blev hjärntrött vid högt ljud, folksamlingar och för många intryck. Att sitta framför en skärm – dator, platta, mobil – att scrolla och klicka spädde på min trötthet. Jag orkade inte lika mycket längre, vilket var frustrerande men mycket tänkvärt. Det var dags att jag själv började praktisera det jag råder mina uppdragsgivare i. Planera, göra en sak i taget, fokusera, vila, göra något annat. Att lyssna på sig själv. Stänga av alla störande moment. Läsa mail tre gånger om dagen, stänga av alla notifikationer i sociala medier etc.

Insikt och target focus

För ett tag sedan när jag satt och reflekterade, insåg jag att jag har hunnit med allt som var planerat och lite till. Trots att jag tagit en sak i taget, vilat, tränat och lyssnat på hjärna och kropp.

I boken Brain Rules skriver John Medina, att det  för oss människor tar runt 50% längre tid att slutföra en uppgift om vi blir störda och att vi gör 50% fler misstag.

Med egen erfarenhet och reflektion kan jag intyga att om vi utför saker i förening med vår hjärna så mår vi bättre och vi får mer gjort.

Läs intressant artikel av Johan Rapp om just detta i Motivation.se. ☀️ //Catarina

Motivation.se Target focus och multitasking

Personlig utveckling

 

By | juli 5th, 2019|insikt, Utveckling|